HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.02.10. 13:22 zoldke

Még van remény: nyárra itt az új megújuló stratégia

Az Energia Hivatalban külön projekt indult a stratégia megalkotására, amelynek keretein belül több kutatás is elkezdődött, megalapozva ezzel egy értelmes cselekvési terv megalkotásának elvi lehetőségét.

Magyarországnak 2020-ra a teljes energiafelhasználása 13%-át kell megújuló alapon megtermelnie, amely arány jelenleg csupán 6% körüli, és az is főként a lakosság és egy-két (korábbi szenes) erőmű tűzifa-felhasználásából tevődik össze. Ez persze még korántsem lenne elégséges feltétele a megújuló energiák jelenleginél hatásosabb ösztönzésének kialakítására, hisz 2020 politikai szempontból messze van, (energetikaiból tekintve pedig közel). Vagyis bőven lehetne még odázni a dolgot, azonban itt lép közbe az Unió egy, a megújuló energiákat érintő nemzeti stratégia igényével, amelyet a tagállamoknak idén június 30-áig kell postázniuk Brüsszelbe. Ez a stratégia a Nemzeti Cselekvési Terv, amely esélyt adhat arra, hogy történjen valami változás a megújuló energiák hazai ösztönzésében, hogy több hangsúly kerülhessen a zöld technológiákra a támogatások szétosztása során.«

Teljes cikk >>>

forrás: portfolio.hu

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr321745437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tüncite 2010.02.10. 16:11:25

Szia!
Keratív blogger díjat kaptál :)részletekért katt:
tuncite.blog.hu/2010/02/10/a_kreativ_blogger_dij
süti beállítások módosítása