HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2009.11.27. 11:35 zoldke

Ne Vásárolj Semmit Nap

Nem vitás, fogyasztói társadalomban élünk, ami mára teljesen uralja az életünket. Hatással van a lelkiállapotunkra, a politikára és persze a környezetre. A csapból is az folyik, hogy a Föld lakosságának x %-a nélkülözik, éhezik, ami persze rossz, de a sok jótékonykodó okos nem igazán gondolta végig ezt a mozgalmat. Mi van akkor, ha a nélkülözők csak a mi szintünkön élnék az életüket? Nem egy brit, vagy egy amerikai szintjén, hanem a mi közepesnek mondható Kelet-európai szintünkön. Igen, kb. 20-25 év aztán szépen végünk lenne. Érdekes módon erről nem szól a fáma, helyette inkább megy a vásárlási lázra és adakozásra való buzdítás. Idióta szemellenzős droidok!

 

Hazánkban 9. alkalom rendezik, meg a Ne Vásárolj Semmit Napot, amit világszerte november utolsó péntekén tartanak. A hazai megmozdulásnak a Nyugati tér ad helyet, stílusosan a WestEnd mellett, ami az egyik legnagyobb fogyasztói ikonja a fővárosnak. A megmozdulás délután 17.00 - 18.00 óra közt lesz esedékes, amire a szervezők várják a lelkes megmozdulókat. Főleg hogy lesz egy Nájlonfa is, amit nekünk kell feldíszíteni. A fát a Cellux Csoport művészei készítik, míg a díszt nekünk kell elvinnünk, ami egy lestrapált nejlonzacskó. Eredeti ötlet ugye!

 

Személy szerint én is részt vennék a megmozduláson, hisz már a szekrényben annyi zacsi van, hogy a porszívót kiszedni egy igazi merénylet, de sajna vidékre kell utaznom. Na majd legközelebb!

 

Jah és nem bedőlni a kísértésnek, nem szabad ma vásárolni! Még akkor sem, ha nincs otthon kaja, legyetek kreatív emberek, menjetek el a szomszédba és hívassátok meg magatokat vacsira. Másrészről az Amazon-t tessék kerülni, mivel ma van a Black Friday, amikor is akár 80%-os akciókba is futhatunk. Ez főleg a sorozat/film dvd és blu-ray lemezekre vonatkozik. DE MA NEM SZABAD! Ettől függetlenül persze a plázák roskadásig lesznek ma is, az esti tivornya sem marad el a hömpölygő szemétarzenállal egyetemben, de azért jó látni, hogy van még pár értelmes ember, vagyis környezettudatos ember ebben az országban is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr51556053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása