HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2009.12.14. 12:44 zoldke

Megvolt az első menet

Úgy fest beigazolódott, amire oly sokan számítottunk, vagyis megvolt az első komolyabb fellépés a Koppenhágai klímacsúcson. Az ominózus esetre szombaton került sor, amikor a dán hatóságok cirka 900 embert emeltek ki a sokak szerint 100.000-re duzzadt tüntető tömegből. Az MTI értesülései szerint az őrizetbe vettek közt volt pár magyar tüntető is.

 

A klima.blog.hu értesülései szerint a rendőrök megelőző támadást hajtottak végre, vagyis akinek nem tetszett az arca, vagy csak nem úgy tüntet, ahogy  nagykönyvben le volt írva az bizony lecsukták. A procedúra egy cirka 7 órás várakozás volt, szóval semmi extra, de persze lehet lázadozni a személyiség jogokért.

 

Állítólag a békésnek induló tűntetésen megjelent a „black bloc” vagyis a szélsőséges anarchisták és globalizáció ellenes tüntetők, aki mint ismeretes nem riadnak vissza az improvizációs zúzástól sem. A fáma persze arról nem szól, hogy közülük valakit is őrizetbe vettek vagy sem.

 

Mindenesetre a helyszínen van a Magyar Greenpeace, a Védegylet, az LMP és az MTVSZ is többek között. Gondolom a két hetes dzsembori után idehaza is lesz élménybeszámoló és prezentáció, amiből remélhetőleg valami érdemleges információ is leszűrhető.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr271597141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása