HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2009.12.29. 10:53 zoldke

Citrusban a jövő...

Világszerte elismert tény, hogy a jövő üzemanyaga könnyedén lehet az újrahasznosított szerves anyagoké. Egyfelől ugye alternatívát nyújtanak a keletkezett hulladék újrahasznosítására, másrészről pedig jelentős energiahordozó szerepük is van. A kutatások jelenleg több szálon futnak, de biztosra veszem, hogy mindenki tudna legalább egy fajta alternatívát említeni.

 

Most pedig egy újabb hulladéktípussal gazdagodott a lista, hisz hamarosan már a citrusfélékből is kinyerhető lesz az energia. Az ugye tiszta sor, hogy éves szinten több ezer tonna hulladék keletkezik a citrusfélékből, amit eddig nem tudtak újrahasznosítani. Ez részben köszönhető volt annak is, hogy a komposztálás nem tudott megindulni, mivel a gyümölcsök egy antibakteriális anyagot tartalmaztak, ami lassította a lebomlásukat.

 

Azonban egy svédországi egyetem kutatói pont arra tették fel az életüket, hogy valamilyen alternatívát találjanak ennek a metódusnak a felgyorsítására. Ez részben már sikerült is, hisz jelenleg a citrusfélék hulladékából 4 különböző terméket tudnak előállítani, amik közül az egyik a biogáz. Kitudja, még a végén kiderül, hogy a trópusi országok a jövő aranybányáján csücsülnek?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr311630009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása