HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.01.04. 13:46 zoldke

Környezetbarátabb Formula 1

Tovább folytatódik a zöld hullám, hisz nemrégiben Jean Todt az F1 jelenlegi mindenható ura bejelentette, hogy újra előtérbe kerülnek a „zöld technológiák” a Formula 1 világában. A FIA jelenlegi elnöke tehát folytatni kívánja egyik elődje Max Mosley munkásságát, aki igen csak megreformálta a száguldó cirkuszt.

 

Többek közt Mosley nevéhez fűződik a sokat firtatott Kinetic Energy Recovery Sytem program is, amit a csapatoknak 2009-ben sikerült megszabadulniuk. Ettől függetlenül a technológia pár éven belül könnyedén az utcákra is kerülhet, igaz először csak a luxus kategóriás autókba.

 

Másrészről azért azt tartsuk szem előtt, hogy az F1 világában minden a teljesítménynek van alárendelve, szóval csak óvatosan dobállózunk azokkal a környezetbarát szavakkal. Ellenben a kezdeményezés mégis csak dícséretes.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr871644868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása