HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.01.20. 13:29 zoldke

A napenergia a válságban is jó üzlet

Bővíti kecskeméti üzemét a svájci Phoenix Mecano a napenergia hasznosító berendezések részegységei után megnövekedett kereslet hatására. A kb. 1.2 milliárdos beruházás által 5000 négyzetmétert meghaladó új üzemcsarnokot építenek, ahol a későbbiekben 100 új munkahely jöhet létre.

Bővíti kecskeméti gyárának kapacitását a svájci székhelyű Phoenix Mecano - számolt be kedden a handelszeitung.ch svájci hírportál.

A napenergiát hasznosító berendezésekhez használt transzformátorok és egyéb alkatrészek iránti megnövekedett kereslet miatt megközelítőleg 1,2 milliárd forintos beruházással egy ötezer négyzetmétert meghaladó nagyságú üzemcsarnokot épít a Phoenix Mecano Kecskeméten; a beruházás a tervek szerint 100 új munkahelyet teremt a gyárban - mondta az MTI kérdésére Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano Kft. ügyvezető igazgatója.

A gyártó- és raktárfelületet magában foglaló csarnok építését a legrövidebb időn belül el akarják kezdeni és még az idén át akarják adni - tette hozzá.

A svájci cég magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója szerint a beruházás összege a beépítésre kerülő raktártechnika miatt változhat.

Nagy Zoltán elmondta, hogy a cég több szektor részére többféle terméket gyárt. A gépipari és az elektronikai termékeik iránt csökkent az érdeklődés, a világgazdasági válság miatt, de a napenergiát hasznosító berendezések részegységei iránt nőtt a kereslet. A cég ezért komoly fejlesztéseket hajt végre a szolár technológia területén és bővíti a napelem rendszerekbe beépítésre kerülő transzformátorok gyártását.

forrás: Portfolio.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr731687492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása