HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.01.20. 13:25 zoldke

Energiatakarékos világítási tippek

Ahol huzamosabb ideig világítunk, használjunk izzólámpa helyett halogénizzót vagy hatszor, tízszer jobb fényhasznosítású hagyományos vagy kompakt fénycsövet! Cserénél az elhasználódott normál fénycső helyett 30%-kal jobb fényhasznosítású 3 sávost vegyünk!

Cseréljük elektronikusra a hagyományos fénycső előtéteket! Ezek villamosenergia-fogyasztása akár 60%-kal kisebb lehet! Válasszunk opálburás fénycső helyett tükrös, rácsos lámpatestet. Ezek hatásfoka 25%-kal jobb, mint az opálburásoké.

Hasznos ajándék lehet a kompakt fénycső! Ha a helyiséget öt percnél hosszabb időre elhagyjuk, kapcsoljuk le a hagyományos vagy a halogén világítást! A fénycsöveket csak 15 percnél hosszabb időtartamnál érdemes lekapcsolni.

forrás: Ökoszolgálat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr971687483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása