HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.05.11. 12:26 zoldke

Testközelben a megújuló energia Budapesten

2010. május 27-29. között negyedik alkalommal nyílik meg a RENEXPO® Central Europe, a közép-európai régió legnagyobb megújulóenergia-ipari kiállítása és vására a kőbányai Vásárvárosban, 3500 négyzetméteren.  A háromnapos kiállítás és kongresszus a helyben megtermelt zöldenergia felhasználására és betáplálására, valamint az innovatív, például hidrogéncella alapú technológiákkal és az intelligens hálózati modellekkel kapcsolatos ismeretek megosztására fókuszál.

A három hét múlva kezdődő kiállítás és konferencia sorozat Magyarország és a régió országainak megújuló energiával kapcsolatos innovatív technológiai megoldásait és legjobb gyakorlatát mutatja be - ezáltal a RENEXPO® katalizátorként működik a megújulóenergia-ipar számára, egyúttal átfogó képet ad a megújulók kiaknázásának módozatairól.  Az egyes rendszerek és eszközök a helyszínen megtekinthetőek, illetve sok esetben megrendelhetőek is lesznek. 

„A jelentős GPD-visszaesés, valamint a lényegében mozdulatlan megújuló energia szabályozás ellenére is várhatóan 100 kiállító - idén többen klaszterként, egyesületként közös standra tömörülve -  mutatja be szolgáltatásait és technológiáit, összesen 3500 négyzetméteren. Ez azt jelenti, hogy a RENEXPO® a gazdasági recessziós környezetben várhatóan megismétli tavalyi sarokszámait - azzal együtt, hogy számos hazai kiállító távolmaradásra kényszerül, összefüggésben a manapság gyakori körbetartozásokal, az energetikai pályázatok hosszú átfutási idejével, az engedélyezési folyamatok elhúzódásával - fejtette ki Lutring Tünde, a szervező REECO projektmenedzsere -  a hazai KKV-k közül elsősorban így azon innovatív szereplők vesznek részt, amelyek piacképes, esetenként exportorientált stratégiával a piaci kitörési pontokat keresik."

Innovatív fiatalok az egész országból

A fiatalok újító gondolkozásának, programjaik és kezdeményezéseik bemutatására a tavalyinál is szélesebb teret biztosít a szervező:

-   az „Uni-Street", vagyis az „Egyetemek Utcája" keretében mintegy 10 egyetem és főiskola mutatkozik be az ország valamennyi régiójából. A 3 napos rendezvényre meghívást kapott a BME, az ELTE , a Corvinus, továbbá Gödöllő, Miskolc,  Debrecen, Szeged, Pécs,  Veszprém, Sopron, Győr, Gyöngyös valamint Nyíregyháza egyetemei.
- A RENEXPO® külön területen mutatja majd be az idei áprilisi Széchenyi-futam alternatív hajtású járműveit.

forrás: Klíma Blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr821992175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása