HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.06.16. 13:10 zoldke

Már a strandon sem kell aggódnunk

A jéghideg sörök alumínium dobozai, a műanyag ásványvizes és üdítős palackok és a gyerekek gyümölcsleves italos kartondobozai a budapesti strandokon eddig a kommunális hulladékba, onnan pedig hulladékégetőbe, vagy hulladéklerakóra kerültek. Ez a rendszer most azonban megváltozik.
 

Mostantól a szezon végéig már 6 budapesti strand - a Pünkösdfürdői, a Római, a Paskál, a Csepeli, a Palatinus és a Dagály - látogatói gyűjthetik szelektíven a fürdőzés közben elfogyasztott italok és hűsítők kiürült csomagolásait.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. strandjain kiépített, 20 gyűjtőpontból álló rendszer működését az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. koordinálja. A kezdeményezésben szerepet vállaltak az egyes hulladéktípusok újrahasznosításáért munkálkodó közhasznú szervezetek is, amelyek számos bemutatóval népszerűsítik majd a környezettudatos gondolkodást és a szelektív hulladékgyűjtést a strandolók körében.

A szervezők várakozásai szerint, a 6 budapesti strand több százezres látogatóközönségének közreműködésével jelentős mennyiségű alumínium, műanyag és italos kartondoboz csomagolás kerülhet begyűjtésre és újrahasznosításra, így azok a továbbiakban nem terhelik a környezetet.

forrás: KlímaBlog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr772086057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása