HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.06.23. 11:44 zoldke

10 milliárdos szélerőműparkot adtak át Győr mellett

Huszonkétezer háztartást láthat el energiával az a 12 szélkerékből álló erőműpark, amely 10 milliárd forintos beruházásból létesült Győr mellett. A Kisalföldön így már 120 megawatt termelésére képesek.

Tíz év után a villamosenergia-termelésre nem kapnak támogatást a szélerőművek, ez azt jelenti, hogy a piaci áron kell majd versenyezni a piaci viszonyok közé kerülő szélerőműveknek – mondta el Tóth Péter. A nyugat-európai példák azt mutatják, hogy 2014-2015-re a szélerőművek versenyképesek lesznek a fosszilis tüzelőanyagú erőművekkel – tette hozzá a Magyar Szélenergia Társaság elnöke. A szélerőműparkok építésével az érintett település is jól jár, a bőnyi önkormányzatnak például az erőmű 18-20 millió forint iparűzési adót fizet majd évente. Teljes cikk >>>

forrás: Zöldtech Magazin

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr142103375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása