HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2009.11.24. 15:55 zoldke

Olvad a sapka

Fehér karácsonyt a népnek, legalábbis ez az álom idehaza minden évben, amire mostanság már némi politikai hangsúly is terelődött, de ez most mellékes. Jelen állás szerint ugyanis rövidesen nem lesz fehér karácsony, helyette inkább lubickolni fogunk saját hülyeségünk vizében.

 

A Nature Geoscience című szaklap szerint ugyanis nem csak a haza van szarban, hanem az egész világ, hisz az Antarktisz keleti részének jégtakarója is olvadni kezdett. Na és akkor mi van, óbégat a sok agyoniskolázott divatmajom a pesti bevásárlóközpontban, ahol ha a légkondi nem nyomta szilánkosra az agyát, akkor majd az a doboz divat-cigi megteszi. De persze az eszébe sem jut, hogy ebben ő is ludas!

  

Lényeg a lényegben, hogy Földünk vízmennyiségének jelentős része a jégsapkákban raktározódik, ami ergo ha olvadni kezd, akkor növekszik az óceánok vízmagassága is és így tovább. Szóval némi száraz adathalmaz gyanánt legyen annyi elég, hogy ez nekünk cirka 70 méteres emelkedést garantálna. Plusz ehhez még hozzájön Grönland a csekély 7 méterével.  Érdemben mi magyar derék legények túlélnénk, hisz itt van nekünk a Kárpát-medence, de a kötelező holland fű exportnak elég randán betenné a kaput. Meg persze másnak is!


 

Megy is itt a mutogatás oda meg vissza, jönnek a szörnyű jóslatok, de persze ebből megint csak az okosok profitálnak. Az egyik ilyen nagy arc Roland Emmerich, aki az utóbbi időben két CGI orgiával is megörvendetett minket a mozivásznon. Az egészben a legnagyobb vicc, hogy az aktualitás mellett mindenkinek a motion capture technika fejlődése jött csak le. Meg persze a CGI pornó. Ennyi erővel akkor nyugodtan kussolhatnánk is, aztán ha jön a nagy nap, a végítélet majd betudjuk annak, hogy a technikai már tökéletes 3D-s élményt nyújt és még fulladni is lehet közben.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr171549117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása