HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2009.11.25. 13:31 zoldke

200HUF a hazai erdőkért

Ritkán vannak olyan kezdeményezések, amire azt mondom, hogy adakozni fogok, de a környezetvédelmi szervezetek ez alól kivételek. Elég csak megnézni példának okáért egy Greenpeace reklámot és látjuk a különbséget.

 

Most a WWF hazai kirendeltsége kezdett egy igazán eredeti és hasznos kampányba, amit tuti lenyúl majd valamelyik kolduló rend is. Az ugye köztudott, hogy a Magyar Nemzeti Bank bevonta a papír 200-ast és helyette értékálló fém érméket bocsátottak ki. A türelmi időszak november 15-ig volt, ergo ma már nem lehet fizetni vele. Természetesen a bankók tízen-húszon évig még visszaválthatók, szóval a nagyszülők dunyhában rejtegetett pénze is biztonságban van még egy ideig.

 

Na már most a WWF kitalálta, hogy a nagyi dunyhában rejtegetett pénzét ne a Nemzeti Bankba vigyük, hanem inkább a szervezetnek. Ez nekünk persze veszteséges buli lenne, de a WWF a felajánlott pénzt a hazai erdővédelmi programra fordítja. Mindenképpen dicséretes kezdeményezés, nem is olyan nagy anyagi lehúzás, hisz nem hiszem, hogy a nagyi a nyugdíját 200-as kötegekben tolta volna a dunyhába. És a legszebb, hogy ennek biztosan lesz látszata.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr411551453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása