HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2009.12.16. 13:38 zoldke

Alakuló indulatok a dzsemborin

Továbbra is folytatódnak a zavargások Koppenhágában a klímacsúcs ideje alatt. Sőt leginkább csak erről lehet hallani, a tárgyalások aktuális állásáról egyszerűen kussol a média. Ellenben minden nagyobb lapnál vezércikk, hogy kedden lecsukták a Climate Justice Action elnevezésű hálózat szóvivőjét, a német Tadzio Müllert.

 

Müllet a szerdára tervezett tűntetések egyik főszervezője volt, melynek a célja a klímacsúcsnak otthont adó Bella Center bevétele lenne. Mülleről azóta sem hallani, egész biztosan még a rácsok mögött van, ellenben a tüntetés zajlik nélküle is. Éppen ezért a dán hatóságok már-már statáriumot vezettek be. Korlátozva van a környék fogalma, a Bella Center-be sem engednek be senkit teltházra hivatkozva, emellett mindenhol kordonok vannak. A legdurvább viszont az, hogy megelőző céllal bárkit szabadon lecsukhatnak 12 órára.

 

Na ez azért kemény mondjuk, főleg hogy drasztikusan semmibe veszi az emberek jogait. Ez ellen és persze a klímacsúcs korruptsága ellen tűntetnek ma Koppenhágában. A gond ezzel csak az, hogy teljes mértékben elvonja a figyelmet a valós kérdésekről, melyek ugye érdemben kihathatnak a jövőnkre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr621602123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása