HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.02.01. 14:07 zoldke

Az amerikai kormány 2020-ig 28 százalékkal tervezi csökkenteni saját ühg. kibocsátását

Az amerikai elnök szerint az üvegházhatású gázok kibocsátásának jelentős visszafogásával a kormány példát akar mutatni a klímavédelem területén, az energiafelhasználás hatékonyabbá tételében, és a tiszta energiájú gazdaság megteremtésében.

A Fehér Ház számítása szerint 8-11 milliárd dollár (205 millió hordó olaj) megtakarítás érhető el azzal, hogy a kormányzati ügynökségek, szervezetek működtetésében egyre nagyobb szerepet fog kapni a nap-, szél- és geotermikus energia.

Barack Obama közölte, hogy az ország legnagyobb energiafogyasztójaként a szövetségi kormány tavaly több mint 24,5 milliárd dollárt költött elektromos energiára és üzemanyagra. Hasonlata szerint a tervezett 8-11 milliárd dolláros megtakarítás azzal egyenlő, mintha egy évre 17 millió autót kivonnának a forgalomból.

forrás: Zöldtech Magazin

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr421719571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása