HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.02.08. 12:44 zoldke

Energiahatékonysági kampány indul önkormányzatoknak

Magyarországon is elindult az önkormányzati épületek energiahatékonyságát propagáló Display program - közölte az Energia Klub.

Az európai Display kampány 2004-ben indult azzal a céllal, hogy a programhoz csatlakozó önkormányzatok épületeiben lecsökkenjen az energiafelhasználás és a vízfogyasztás, így a kibocsátott káros anyag szintje. Az Energia Klub közleménye szerint a Display segítségével évente több millió forint megtakarítás érhető el, az alacsony hatékonyságú önkormányzati épületek kiszűrésével.

A Display egy online számítási módszer, amely egy plakát segítségével mutatja be az önkormányzat adott épületének víz-, és energiafogyasztását, illetve szén - dioxid kibocsátását- írja a közlemény. A Display weblapján tanácsadó és energiahatékonyságra ösztönöző kommunikációs segédanyagok is elérhetőek.

A Display az épülettípus alapján egy A-tól G-ig tartó skálán minősíti az épületet, a háztartási berendezések energiacímkéihez hasonló módon.

Az európai Display program keretében Magyarországon először Nyíregyháza helyezte el a Display plakátjait 28 intézményében. Európában pedig több, mint 300 önkormányzat 10.000 középületében működik Display módszer.

A Display kampány hazai koordinációját az Energia Klub és a VÁTI Nonprofit Kft. Információszolgáltatási Igazgatóság vállalta fel.

forrás: Zöldtech Magazin

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr781738979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása