HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.02.12. 12:25 zoldke

10 milliárd a vállalkozások környezetvédelmi pályázataira

Mintegy 10 milliárd forintos uniós keretre írnak ki környezetvédelmet szolgáló gazdaságfejlesztési pályázatokat, amelyekre 2010. március 1-jétől lehet jelentkezni, közölte a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) Zrt.
 

A környezetközpontú technológiák fejlesztésére mintegy 3 milliárd forint európai uniós pályázati forrás nyílik meg: a vállalkozások környezetkímélő megoldások támogatására pályázhatnak a Gazdaságfejlesztési Operatív Programban (GOP), illetve a Közép-magyarországi Operatív Programban (KMOP).

A MAG Zrt. tájékoztatása szerint a támogatások célja, hogy a vállalkozások technológiai fejlesztéseik által közvetlenül csökkentsék a környezeti terhelést, azaz kimutathatóan növeljék az energia-, víz- és egyéb nyersanyaghasználat hatékonyságát, csökkentsék a hulladéktermelés és egyéb káros kibocsátások mennyiségét és veszélyességét. Az igényelhető támogatás összege legalább 5 millió, legfeljebb 125 millió forint.

Hulladékhasznosítási tecnhológia fejlesztése

A hulladékhasznosítási célú technológia-fejlesztés támogatására mintegy 7 milliárd forint európai uniós pályázati forrást szánnak. A konstrukció célja a hulladékanyag energetikai hasznosításának elősegítése, a hulladékból származó másodnyersanyagoknak és termékeknek egyre nagyobb mértékű piaci megjelenítése, valamint nyers- és alapanyagként történő felhasználása, továbbá a hulladékégetéskor felszabaduló energia költséghatékony kinyerése és hasznosítása.

Az igényelhető támogatás összege a GOP-ban legalább 25 millió forint, és elérheti akár az 1 milliárd forintot is, míg a KMOP-ban maximum 200 millió forint lehet. A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg a GOP esetében 6 milliárd forint, míg a KMOP esetében 840 millió forint. A hulladékhasznosítási célú technológia fejlesztésére a pályázatokat 2010. március 1. és  2010. április 30. között kell beadni.

forrás: Klíma Blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr341751821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása