HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.02.15. 12:26 zoldke

700 ezer ember szemetét rendezik

Békés megyében 115 ezer ember életminőségét javítják azzal, hogy a korábban lerakott hulladékok káros hatásait megszüntetik és rehabilitálják a szeméttelepek környezetét. Eközben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében új telepek nyitásával megindult az a nagy projekt, amely 600 ezer ember életminőségét érinti.
 

A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) száz százalékos finanszírozásával indul az a másfél milliárd forintba kerülő projekt, amely többek között Békéscsabát, Szarvast, Gyomaendrődöt és Kondorost érinti, s összen 115 ezer ember életkörnyezetére van hatással. A támogatást elnyerő konzorcium már csak arra vár, hogy a második körös pályázatukról döntsön a közreműködő szervezet. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a következő esztendő második felében megkezdődhetnek a beruházások, amelyek során megszüntetik a korában lerakott hulladékok káros hatásait, és javítják a szeméttelepek környezetét is.

Eközben más szemétkezelési projektek is révbe érnek: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében két új, hazai és uniós előírásoknak is megfelelő hulladéklerakót nyitottak január első napjaiban. A projekt 35 millió eurót emésztett fel, azaz mintegy 9,5 milliárd forintos költségvetésből valósították meg Kisvárdán és Nagyecseden. Ez jelenti a 34 milliárd forintos északkelet-magyarországi környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási nagyprojekt első részét, amely 229 szabolcsi és 11 borsodi települési önkormányzat 2004-es összefogásából jött létre. A program egésze több mint 200 települést és közel 600 ezer embert érint. Az egyelőre próbaüzemben működő regionális depóniák összesen 330 ezer köbméter hulladék befogadására alkalmasak, és hat korábbi hulladéktelepet váltanak ki, melyek csak december 31-ig rendelkeztek meghosszabbított, ideiglenes működési engedéllyel.

forrás: Klíma Blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr541759921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása