HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.02.17. 14:11 zoldke

Az EU teljesíti a megújuló energiára vonatkozó célkitűzését

Az Európai Szélenergia Társaság előrejelzése szerint az Európai Unió teljesíteni fogja azt a célkitűzését, hogy 2020-ra energiaigényének egyötödét megújuló energiafajták felhasználásával fedezze.

 

Az Európai Szélenergia Társaság (EWEA) előrejelzése szerint a tagországok egy része túl is teljesíti a számára kitűzött nemzeti célt, igaz, más tagállamok viszont nem fogják elérni azt.

A 20 százalékos csökkentés uniós átlagban érvényes, tekintettel azonban az egyes tagállamok eltérő adottságaira, az unióban minden tag esetében országra szabott nemzeti vállalást dolgoztak ki.

Az EWEA táblázata szerint Magyarország azon tagállamok csoportjába tartozik, amelyek teljesíteni fogják a célt: a 2005-ös 4,3-ról 13 százalékra emelkedik a megújuló energiák aránya. Ebbe a csoportba tartozik a tagok többsége.

Észtország, Németország, Görögország, Lengyelország Szlovákia, Spanyolország és Svédország a prognózis szerint túlteljesíti majd (14-től 49 százalékig terjedő) vállalását, míg Belgium, Bulgária, Dánia, Olaszország, Luxemburg és Málta esetében az EWEA azt várja, hogy elmaradnak a kitűzött céltól, de nem több mint 1-1 százalékkal.

Legnagyobb előrelépés Spanyolországtól várható, amely - a nemzeti dokumentumokra épülő prognózis szerint - csaknem 3 százalékkal lépi majd túl 20 százalékos nemzeti vállalását.

Forrás: Zöldtech Magazin

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr311766205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása