HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.02.17. 14:16 zoldke

Kiválasztották az új európai uniós ökológiai logót

Az Európai Bizottság hétfőn hivatalosan bemutatta az új uniós ökológiai logót, amelyet képzőművészeti és formatervezői szakos hallgatók számára meghirdetett összeurópai nyilvános verseny keretében választottak ki.

Az elmúlt két hónap során csaknem 130 ezren vettek részt az internetes szavazásban, amelynek során a három döntős közül választhatták ki a biotermékek jelölésére szolgáló új uniós logót. A győztes pályaművet, az “eurolevelet”, amely a szavazatok több mint 63 százalékát kapta, egy németországi diák, Dusan Milenkovic készítette.

A logó feltüntetése július 1-től kezdődően lesz kötelező az uniós tagállamokból származó és a szükséges előírásokat teljesítő, valamennyi előre csomagolt ökológiai termék esetében. A csomagoláson az uniós címke mellett egyéb, magán-, regionális vagy nemzeti logókat is el lehet elhelyezni. Az elkövetkezendő hetekben a biogazdálkodásról szóló rendeletet is módosítják, így annak egyik melléklete kiegészül az új logóval.
Az “eurolevélen” zöld háttér előtt a levelet formáló EU-csillagok láthatók.

forrás: Zöldtech Magazin

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr951766227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása