HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.02.18. 13:16 zoldke

Szabó Imre miniszter nyilatkozatai a dunakeszi lápról: Sírjunk, vagy nevessünk?

A dunakeszi tőzegláp megmentéséért küzdő civil szervezetek véleménye Szabó Imre környezetvédelmi miniszternek a Dunakeszi láppal kapcsolatban 2009. február 11-én 12-én és 15-én tett nyilatkozatairól. Íme.

A múlt héten megszakadt a hosszú csönd. A Dunakeszi láppal kapcsolatos médiabotrány kirobbanása után több mint három hónappal a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVVM) vezetője, Szabó Imre miniszter úr a nyilvánosság elé lépett a hatáskörébe tartozó ügy kapcsán.

Szerdán, 2010. február 10-én a KVVM sajtóközleményt adott ki „Minisztériumi felülvizsgálat a dunakeszi tőzegláp ügyében” címen. A minisztériumi sajtóközlemény megjelenését fontos mérföldkőnek tartjuk a Dunakeszi láp fennmaradásáért folytatott küzdelmünkben, amely azt a reményt kelti, hogy végre szakmai alapon, a természetvédelem érdekeit szem előtt tartva fogják áttekinteni a dunakeszi tőzegláp értékeit, és a sorsát befolyásoló hatósági ügymenetet. Miként minden felülvizsgálatnál, ebben az esetben is értelemszerűnek tartjuk, hogy az esetleges visszásságok felelőseinek megnevezését és felelősségre vonását is magában foglalja az eljárás.

Várakozásainkhoz képest némi csalódást jelentett Szabó Imre miniszter úr nyilatkozatai, amelyek az MTV1 február 11-i  „Az Este” és a február 12-i „Ma Reggel”, majd az MR1 Kossuth Rádió február 15-i “180 Perc” című műsorában hangzottak el.

folytatás itt.

forrás: Zöldtech Magazin

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr181768813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása