HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.02.19. 11:27 zoldke

Még többen juthatnak energiatakarékos izzókhoz

Nagy volt az érdeklődés, így a zöldtárca amellett, hogy meghosszabbította az izzócsere programjának végső beadási határidejét, a jogosultak körét is kibővítette.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium tájékoztatása szerint február 26-ig már a mozgáskorlátozottakat segítő közhasznú alapítványok is pályázhatnak az izzókért akár saját intézményeik, akár a hatókörükbe tartozó mozgáskorlátozott háztartások számára.

Az Izzócsere Program keretében a zöldtárca európai uniós forrásból pályázat útján 230 millió forint értékben oszt ki energiatakarékos fénycsöveket nagycsaládosokat, időseket és óvodákat segítő szervezeteknek. A tornateremnyi energiatakarékos fénycsővel a támogatottak évente összesen 780 millió forintot takaríthatnak meg rezsijükből.

Ezzel a minisztérium számításai szerint a légkört 23 900 tonnával kevesebb széndioxid szennyezi, 6000 hektárnyi erdő menekül meg, és az erőműveknek 3,14 megawattal kevesebb áramot kell előállítaniuk.

forrás: Klíma Blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr821772787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása