HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.02.22. 14:55 zoldke

Filctoll

Tudta Ön, hogy a vizes filcek általában ártalmatlanok? Van viszont egy másik fajtája az alkoholos. Ezek problémákat okozhatnak.

Oldószereket és tartósítószereket   (pl. formaldehid) tartalmazhatnak, melyek használat közben vagy elégetve egészségkárosító hatásúak és a levegőt is szennyezik.
Kukába kidobva ezek az anyagok kioldódnak, talaj illetve vízszennyezést előidézve. Veszélyes hulladéknak számít,  külső borítása műanyag hulladékként külön gyűjthető. 

A szövegkiemelő a filctollak olyan típusa, mellyel kijelölhető az adott szöveg egy része, anélkül, hogy az alatta lévő írás olvashatatlanná válna. A tinta áttetsző és fluoreszkáló, többféle színben (sárga, kék, zöld, rózsaszín, narancssárga, lila) kapható. Az első szövegkiemelő tollakat Hi-Liter néven a The Avery Dennison Company kezdte gyártani az 1990-es évek elején.
Hasonló hatású szövegkiemelés pl. a Microsoft Word szövegszerkesztőben is működik, a szöveg hátterét élénk színűre színezve. Egyes böngészők is képesek a szövegkiemelő filctollak mintájára a kiemelni kívánt szavakat, szövegrészeket színekkel kijelölni.

forrás: szelektiv.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr571781007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása