HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.03.11. 14:39 zoldke

10 százalékkal nőtt nemzeti parkjaink látogatottsága

Interaktív bemutatósarok, ember nagyságú fotó alak és természetismereti játék várta a látogatókat a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium standjánál, az idei Utazás Kiállításon. A zöldtárca kiállítása a tíz hazai nemzeti park ökoturisztikai kínálatát mutatta be. A belföldi turizmus 2009-es csökkenése ellenére e parkok regisztrált látogatóinak száma tavaly 10 százalékkal növekedett az előző évhez képest. Így több mint 1 millió 390 ezren keresték fel a nemzeti parkokat.

A múlt héten Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter is látogatást tett az Utazás Kiállításon a zöldtárca standjánál, ahol a hazai nemzeti parkok szakemberei mutatták be az érdeklődőknek a nemzeti parkokat, látogatóközpontokat, tanösvényeket és más védett természeti területeket, valamint az ott található ökoturisztikai látnivalókat. 

A gyermekek számára interaktív bemutatósarok épült, ahol játékos formában ismerkedhettek meg a természettel. Ember nagyságú fotó mögé állhattak be azok, akik egy természetvédő vagy egy barlangász bőrébe kívántak bújni. Az elkészült fotó mellé "tiszteletbeli természetvédő" vagy "tiszteletbeli barlangász" igazolást kaptak a látogatók. A vállalkozó kedvűek természetismereti játékban vehettek részt és ajándékokat nyerhettek.

A nemzeti parkok látogatószámának növekedése figyelemre méltó, ugyanis a gazdasági-pénzügyi válság következtében -a korábbi növekedést követően- csökkent a belföldi vendégforgalom: az előzetes adatok szerint az elmúlt évben a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken több mint 7 százalékkal esett vissza a belföldi vendégek száma. A nemzeti parki látogatók száma ezzel szemben, 2007 és 2008 után -amikor 14-15 százlékos látogatószám emelkedést mértek- továbbra is dinamikusan növekszik, ami a bővülő programkínálatnak is köszönhető.

forrás: Klíma Blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr191831387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása