HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.03.11. 14:09 zoldke

Bioüzemanyagok miatt perlik a környezetvédők az EU-t

Beperelte az Európai Bizottságot négy környezetvédő civil szervezet, mivel az szerintük szándékosan visszatartott a bioüzemanyagok széleskörű használatának környezeti hatásait elemző dokumentumokat, melyekbe a szervezetek hivatalosan betekintést kértek.

A tagállamoknak az uniós jogszabályok értelmében 2020-ra a teljes üzemanyag-felhasználásuk 10 százalékát megújuló forrásból kell biztosítaniuk. Egyes környezetvédő szervezetek azonban ismételten aggodalmuknak adtak hangot azzal kapcsolatban, hogy a bioüzemanyagok előállítása káros környezeti és éghajlati hatásokkal (például széndioxidod megkötő tőzeglápok és erdőterületek átalakítása energianövény-ültetvénnyé), valamint egyes helyeken az élelmiszer-termelés veszélyeztetésével járhat.

Teljes cikk >>>

forrás: Zöldtech Magazin

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr231831319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása