HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.03.19. 10:34 zoldke

Hamarosan leolthatjuk a villanyt!

Két héttel a Föld Órája előtt hazánkban már 40 település és közel száz cég csatlakozott a klímavédelmi akcióhoz. A regisztrációval vállalják, hogy egy órára lekapcsolják a világításukat március 27-én este fél kilenckor. Ezzel a gesztussal a városok, falvak, cégvezetők és magánszemélyek kifejezhetik környezettudatosságukat, és azt, hogy számukra fontos a klímaváltozás elleni fellépés. 

A "Föld Órája" keretében Mongóliától Argentínáig, az Északi Sarktól az Antarktiszig, a Cook-szigetektől Oroszországig elsötétülnek a fények, s olyan látványosságok is sötétbe borulnak, mint a Brandenburgi kapu, az Eiffel Torony, a dubai Burj Kalifa (a világ legmagasabb épülete), és az Empire State Building. 

A Föld órája magyar honlapján a csatlakozók letölthető anyagokat (plakátot, képeket) is találnak, amelyekkel népszerűsíthetik a március 27-i eseményt. A honlapról elektronikus Föld Órája képeslapot is lehet küldeni ismerősöknek, barátoknak, munkatársaknak, családtagoknak. Az idei képeslapküldések száma már most meghaladta a tavalyit - eddig mindegy 20 ezer csatlakozásra buzdító képeslapot küldtek.

forrás: Klíma Blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr811851776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása