HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.03.30. 12:55 zoldke

Pillepalackból medencefűtés

Lassan jön a forró nyári meleg, fogy az ásványvíz, termelődnek az üres PET palackok, és szívesen lubickolunk otthon felállított medencénkben. Felfújható medencék remek megoldásnak tűnnek a nyári időszakok kellemetlen melegének elviselésére. Azonban az ideiglenes medencék vízhőmérsékletét is érdemes napenergiával szinten tartani.
 
A nap már nyár elején is elég erősen sugároz ahhoz, hogy e rendszert kellő mértékben felmelegítse. Az üres hulladék PET palackok elősegítik a felmelegítést. A csövekben lévő vízmennyiség a fekete PVC csőnek köszönhetően könnyen felmelegszik.

Az alapelv hasonlít a kerti zuhanyzóéhoz, amikor a több mint elegendő meleg vizet a slagban álló víz felmelegedése biztosítja. Sokszor annyira fel tud melegedni a víz, hogy esetenként óvatossággal kell kezelni a kerti zuhanyt mert könnyen szerezhetünk égési sebeket is.
 
 
 

forrás: ezermester.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr941880556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása