HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.04.12. 13:49 zoldke

A drága bankhitel hátráltatja a zöldberuházásokat

Az elmúlt évben több tucat biomassza- és biogázerőmű felépítésére adott engedélyt a Magyar Energia Hivatal. E beruházások ütemét visszafoghatja, hogy napjainkban szigorúbb feltételekkel juthatnak bankkölcsönökhöz a befektetők, mint korábban.

Az elmúlt évben több tucat biomassza- és biogázerőmű felépítésére adott engedélyt a Magyar Energia Hivatal. E beruházások ütemét visszafoghatja, hogy napjainkban szigorúbb feltételekkel juthatnak bankkölcsönökhöz a befektetők, mint korábban. Hosszú távra azonban szinte valamennyi szakember azt jósolja, hogy megtöbbszöröződik hazánkban az ilyen zölderőművek száma, mivel a honi bio­massza-hasznosítási lehetőségek szinte korlátlanok. Bízom benne, hogy a következő években áttörés következik be Ma­gyar­országon a biomassza- és a biogáz­erőművek elterjedésében, jelentette ki lapunknak a téma szakértője, Bai Attila, aki az Országos Biomassza Klaszter (OBK) elnöke. Szerinte az ilyen környezetbarát energiatermelési módok tér­hódítását előrevetíti, hogy a múlt évben több tucat biogáz-, jó néhány, szilárd biomasszát eltüzelő erőmű és jelentős számú szélerőmű kialakítására kértek és kaptak engedélyt a Magyar Energia Hi­vataltól a befektetők, s ezek megépítése a közel­jövőben elvileg napirendre kerülhet. Ha ezek az üzemek elkészülnek, ak­kor a hazai bioerőművek kapacitása meg­többszöröződik. „Igaz – tette hozzá a szakember –, nem biztos, hogy valamennyi tervbe vett beruházásra ele­gendő pénz jut, elsősorban a gazdasági válsághelyzet miatt.”

Teljes cikk >>>

forrás: Zöldtech Magazin

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr571914596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása