HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.04.14. 14:58 zoldke

A zöld Európa nem jelent drágább áramot

Európa klímavédelmi céljai elérhetőek, és azok teljesülése hosszú távon nem jelent drágább áramot a fogyasztók számára, állapítja meg a European Climate Foundation által készített tanulmány. A szuperhálózatok kiépítésével a zöldenergiák ellátásbiztonsági szempontból sem okoznak problémát.

Mint ismeretes az Európai Unió 2050-re az elektromosáram-termeléssel járó széndioxid-kibocsátást 80%-kal kívánja mérsékelni az 1990-es bázishoz képest, amely a korábbi várakozások szerint nagymértékű árdrágulást okozhat az európai fogyasztók számára. A most megjelent adatok szerint ez egy hibás feltételezés, ugyanis hosszú távon a zöld technológiákkal megtermelt áram nem vagy nem jelentősen drágább, mint a fosszilis energiahordozókon alapuló áramtermelés, ugyanis a kezdeti komoly mértékű tőkeigényt ellentételezi a jelentősen olcsóbb üzemeltetés.

Teljes cikk >>>

forrás: Zöldtech Magazin

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr571920812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása