HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.04.23. 11:05 zoldke

Vízből olajat - jöjjenek az algák!

Újraindultak az algákkal kapcsolatos kutatások Japánban, egyes szakemberek ismét abban bíznak, hogy a zöld növények oldhatják majd meg a jövő energiahiányát. A hasonló módszerrel előállított üzemanyag azonban még mindig túl drága, a japán kutatók 12 éven belül csökkentenék le a költségeket, hogy versenyezni tudjanak az olajjal.

Világszerte mintegy 75 kutató tanulmányozza azokat az algákat, melyek minden eddig ismert növénynél több energiát lehetnek képesek előállítani hektáronként. Az új technológiára már felhívták az amerikai kormány figyelmét is a szakemberek, illetve a nagy olajcégek is fokozatosan fedezik fel a moszatokban rejlő lehetőségeket, az Exxon Mobil például a tervek szerint 600 millió dollárt költ ilyen kutatásokra a következő öt évben. Az említett algák a tudósok szerint képesek lehetnek vízből üzemanyagot készíteni úgy, hogy közben a levegő széndioxid tartalmát is csökkentik. Ezzel a várakozások szerint csökkenteni lehetne a függőséget a fosszilis energiahordozóktól. A kutatások komolyságát jelzi, hogy a már említett Exxon Mobil mellett többek között a Toyota is lát benne fantáziát.

Teljes cikk >>>

forrás: Zöldtech Magazin

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr981944930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása