HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.04.30. 10:52 zoldke

Zöldebb megoldás: lézer helyett szilárdtintás nyomtatás

Újabb egy millió dollárral támogatja az elkövetkező négy évben a Xerox a világ egyik legnagyobb természetvédő szervezetét, a The Nature Conservancy-t. Ezt az összeget elsősorban az erdőirtások megakadályozására használják fel. A választás érthető: a fénymásoló- és nyomtatógépek tömérdek papírt esznek, az pedig ugye fából készül. A lézeres nyomtatás alternatíváját kínáló szilárdtintás technológia fejlesztésével a Xerox a környezettudatos vállalati megoldások kiterjesztésére is törekszik.

A környezetkímélő megoldások megtalálása a technológiai fejlesztéseknél kiemelten fontos a cég szakemberei számára, akik globális összevetésben is élen járnak az innovációban. Csak tavaly 706 szabadalmat jegyeztetett be a Xerox az Egyesült Államokban. A cég legjelentősebb fejlesztései a szilárdtintás berendezésekkel függtek össze.

A cég kizárólagos tulajdonában lévő szilárdtinta-szabadalom olyan környezetbarát színes nyomtatási technológia, amely 90 százalékkal kevesebb hulladékot termel, mint a hagyományos színes lézernyomtatók. Ez elsősorban annak tulajdonítható, hogy a zsírkrétaszerű szilárdtinta-rudak használatakor nincs szükség festékkazettára, és gyártásuk energiaigénye is mérsékelt.

Az energiafelhasználás terén is jelentős előnyöket mutat fel a berendezés, miután intelligens készenléti módba helyezhető, azaz a gép kiismeri a felhasználók munkarendjét és automatikusan csökkentett teljesítményre kapcsol arra az időszakra, amikor nem használják. Ezeken túlmenően a szilárdtinta természetes alapanyagainak köszönhetően teljesen biztonságos, nem mérgező és nem hagy foltot a vele érintkező anyagokon. A szilárdtinta-rudak újrahasznosítható hulladékpapírból készült csomagolásban érhetők el.

A Xerox szilárdtintás termékei megfelelnek a szigorú 2009 Energy Star energiatakarékossági szabványnak. A szilárdtintás és a lézer technológia összevetésekor a független szakértők megállapították, hogy 4 év alatt, havi 22 000 oldal nyomtatása esetén a ColorQube, A3-as szilárdtintás berendezés 40 kilogramm, míg a lézer készülékek 370 kilogramm hulladékot termelnek. A szilárdtinta nem csupán hatékonyabbá teszi az irodai munkavégzést, de zöldebbé is.

forrás: Klíma Blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr61963878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása