HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.05.04. 15:02 zoldke

A miniszter a zöldtárca megszüntetéséről

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter sajnálatát fejezi ki, hogy a hírek szerint az új kormányban nem kap önálló tárcát a hazánk jövője szempontjából oly fontos környezetvédelem és a vízügy.

1990 óta mind az öt kormányzati ciklusban úgy látták, hogy a környezetvédelem kérdése van annyira fontos, hogy önálló minisztérium szintjén kezeljék.

A zöldtárca megszüntetése az egész magyar zöld civil társadalom semmibevétele, hisz az elmúlt években számtalan közösség és szervezet tűzte zászlajára a környezetvédelmet, ennek érdekében rengetegen működtek együtt a minisztériummal is. A környezetvédelem ügye az Európai Unióban és világszerte is egyre fontosabb, ennél fogva a kormányok is egyre magasabb szinten kezelik a kérdést.

Szabó Imre sajnálatosnak és elfogadhatatlannak tartja, hogy Magyarország a jövőben, hátat fordítva a nemzetközi folyamatoknak, leminősíti a kormányzat ezen ágazatát és nem állít a környezetvédelemért felelős minisztériumot.

forrás: Greenfo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr701974030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása