HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.05.18. 10:52 zoldke

Zöld utat mutattak a Szigetközben

"Zöld utat mutatunk!" címmel lezajlott a Szigetközi Természetvédelmi Egyesület és az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. környezeti tudatosság növelését célzó, szemléletformáló roadshowja, mely 17 helyszínt érintett. Mivel a lakosságon belül az iskolás korosztály tájékoztatása kiemelten fontos célkitűzés, a rendezvénysorozat keretében 17 szigetközi általános és középiskolában tartottak másfél órás szemléletformáló foglalkozásokat. A játékos, de informatív oktatóprogramok mellett ugyanezen helyszíneken rendezték meg az újrahasznosított anyagból készült termékeket bemutató kiállításokat.

A hazánk nyugati kapujának is nevezett szigetközi térség központi célkitűzése a megfelelő hulladékkezelés elérése, az elszórt, elhagyott hulladéklerakók felszámolása, valamint a szelektív hulladékgyűjtés feltételeinek megteremtése. Egyes településeken már megvalósult a különböző anyagfajták fogadására alkalmas hulladékudvarok kialakítása (pl. Darnózseli), máshol folyamatban van a kialakításuk (Dunaremete, Kisbodak és Püski közösen pályázott hulladékudvar kiépítésére és terveztette meg a létesítményt).

Mindemellett Levél, Dunaszentpál, Dunakiliti és további települések is tervbe vették hulladékudvarok kialakítását a közeljövőben. A települések a tervezést jellemzően saját erőből, a kivitelezést pályázati pénzből tervezik finanszírozni. Annak ellenére, hogy számos lehetősége van a lakosságnak a hulladék megfelelő elhelyezésére, még mindig akadnak nagy számban olyanok, akik ettől eltérően, környezetszennyező és tájképrontó módon igyekeznek megszabadulni hulladékuktól, azaz különböző helyeken, zöldfelületeken, erdőkben, vízparton, utak mentén elszórják, lerakják.

Mivel a lakosságon belül az iskolás korosztály tájékoztatása kiemelten fontos célkitűzés, a rendezvénysorozat keretében 17 szigetközi általános és középiskolában tartanak másfél órás szemléletformáló foglalkozásokat. A játékos, de informatív oktatóprogramok mellett ugyanezen helyszíneken mutatják be az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. Zöld utat mutatunk! című, újrahasznosított anyagból készült termékeket bemutató kiállítását. A program a "Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013" keretében a "Felső-szigetközi települések és Somorja közös hulladékmentesítése" című projektben valósul meg.

forrás: Klíma Blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr332012248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása