HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.05.20. 13:13 zoldke

Utcára mennek a természetvédők

Állatjelmezbe öltözött artisták alkotta élő piramissal, Fülöp Sándorral, a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosával, Vida Gábor akadémikussal, dallal és arcfestéssel hívja fel a figyelmet a biológiai sokféleség jelentőségére a Magyar Természetvédők Szövetsége pénteken, a Biodiverzitás Világnapja alkalmából rendezett utcai akcióján.

Helyszín: Budapest, Erzsébet tér, szökőkút előtti terület
Időpont: 2010. május 21. (péntek), 10:00 - 11:00

A rendezvény programja:
10:00 – 10:05 Köszöntő: Farkas István, MTvSz ügyvezető elnök
10:05 – 10:15 Megnyitó: Fülöp Sándor, Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa
10:15 – 10:25 Gondolatok a fajok sokszínűségéről: Vida Gábor akadémikus
10:25 – 10:30 Artisták produkciója
10:35 – 10:45 Dal a fajok sokszínűségéért
Helyszíni sajtóriportok: a rendezvényt megelőző és azt követő fél órában

A rendezvény háttere:

2010. május 21-én a Biodiverzitás Világnapja alkalmából a biológiai sokféleségre és annak csökkenésére hívja fel a figyelmet a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTvSZ). Jelenleg több száz állat- és növényfajt fenyeget a kihalás, ami a természetes élőhelyek pusztulásának, az emberi beavatkozásoknak és az éghajlatváltozásnak is betudható. A biológiai sokféleség elveszítése az emberekre nézve is veszélyt jelent, ezért az MTvSZ arra világít rá, hogy a természet részeként mindannyiunk feladata a természet és a fajok megóvása.

Az ENSZ a 2010-es esztendőt a biológiai sokféleség világévének nyilvánította: azt szeretné ezzel elérni, hogy minden eddiginél jobban ráirányítsa az emberek figyelmét arra, hogy a földi élet sokszínűségének védelme nem pusztán erkölcsi kötelességünk, hanem az emberiség fennmaradása érdekében mindannyiunk felelőssége.

forrás: HulladékSors

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr112017932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása