HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.06.14. 13:24 zoldke

Környezetbarát fényreklám a Times Square-en

Ünnepélyes ceremónia keretében avatták fel az első környezetbarát fényreklámot a világ egyik legforgalmasabb terén, a New York-i Times Square-en.
 
A 14 méter magas és 38 méter széles hirdetőtábla az első fényreklám, mely 100 százalékban napenergiával működik. Ezzel az innovatív kezdeményezéssel a Ricoh cég jelentősen hozzájárul a hagyományos elektronikus eszközök szén-dioxid kibocsátásának csökkentéséhez.

A energiaellátást 62 napelem panel és 24 film-vékony PV napelem modul biztosítja, a hirdetést pedig 16 LED reflektor világítja meg. A digitális irodai berendezésekkel foglalkozó cég azt is elhatározta, hogy a felület megvilágításához semmiféleképpen nem használ hagyományos, hálózati elektromosságot, így engedi hogy kevés napfény esetén a hirdetés sötétbe boruljon.

„Vállalatunk a Teljesen Zöld Irodai Megoldások (Total Green Office Solution) által jelentős globális lépéseket tesz a környezet védelmének érdekében; teljes körű dokumentum menedzsment rendszerünk zöld tanácsadási szolgáltatásokat, energiatakarékos felszereléseket és szoftver megoldásokat is tartalmaz” - mondta el Tom Wangland, a Ricoh Europe környezetvédelmi menedzsere. ”Arra törekszünk, hogy teljes mértékben eleget tegyünk ügyfeleink azon fenntarthatósági célkitűzéseinek, mint az energia- és papírtakarékosság, valamint a hulladék-kibocsátás csökkentése.”
 
forrás: metropol.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr872080791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása