HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2009.12.22. 09:56 zoldke

Izzócsere? Akarom!

Lám-lám talán tényleg van rá esély, hogy az uniós pénzeket nem sikkasztja el teljesen ez a korrupt vezetőség. Ezt bizonyítja a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázata, ami cirka 230 millió forintot ajándékozna el.

 

A pályázat célja, hogy a hagyományos 100 wattos izzókat energiatakarékosra cseréljük le, ami ugye nem kis megtakarítást jelentene. Számoljunk csak egy kicsit: Az izzócsere programnak köszönhetően közel 220 ezer izzó menne a kukába, ami évi 780 milliós megtakarítást jelentene. Emellett a környezet is jól járna, hisz 3,14 megawatt erőműi kapacitással kevesebbet kellene előállítani, ami cirka 24 ezer tonnányi szén-dioxid megtakarítást is jelentene. Azért ez nem elhanyagolható!

 

Pályázni a 2010. január 15.-ig lehet minden olyan közhasznú társaságnak, amik időseket vagy nagycsaládosokat támogatnak, emellett az óvodák is beszállhatnak még a versenybe. Hajrá, tegyünk végre valamit a környezetünkért, és ez jót tesz a pénztárcánknak is.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr341615198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása