HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2009.12.30. 09:24 zoldke

BÚÉK... a kutyusoknak is!

Közeleg a szilveszter, amikor is az emberek egy jelentős hányada teljesen megbolondul, és szabadjára engedi a bensőjében lakozó gerillaharcost. A vicc az egészben az, hogy mindezt teljesen legálisan teheti, ellenben ha másnaposan sétál az utcán és elédobnak egy rögtönzött party bombát ő is anyázz elég rendesen. Hiába, a legnagyobb gerillák is szarnak a terrortól!

 

Az egész legális terrornak viszont mégis csak a házi kedvencek a legnagyobb áldozatai. Az éjféli petárda és tűzijáték armada ugyanis igen csak hangos és félelmetes a számukra, amitől hajlamosak bekattanni és elmenekülni valahova, ahol mindez nincs. Ettől kezdve pedig adott a baj, hisz a kedvenc nem biztos, hogy hazatalál.

 

Íme néhány tipp, amivel mérsékelni tudjuk a veszélyforrást a terror éjszakájára. Először kezdjük mindjárt azzal, hogy a kutyusok kapjanak egy részletes infókat tartalmazó nyakörvet, hisz ha kedvencünk el is kóborol, legalább van rá némi remény, hogy viszont láthassuk. Mielőtt elmennénk tivornyázni és teljesen megbolondulni zárjuk be kedvenceinket a lakásba, vagy esetleg adjunk nekik némi nyugtatót. Radikálisan hangzik a kutya kábszer tudom, de inkább ez, mint a napokig tartó keresgélés és stressz.

 

Persze a baj könnyedén megtörténhet, a kutyusunk elkóborol félelmében, de ekkor sincs minden veszve. Ha mázlink van, akkor valahol a környéken reszket, netán kóborol. Ha nincs, akkor irány az ismertebb állattelepek, ahol türelmesen keresgéljünk csak, hisz a kutyusoknak mindössze 2 hetük van, majd végérvényesen is elaltatják őket.

 

Végül pedig mérlegeljünk egy kicsit, mielőtt bulizni indulnánk: ami nekünk az év legjobban várt partija, az kedvencünknek az év legnagyobb rémálma. Persze tudom, hogy senki nem mondana le erről, de akkor legalább tegyük meg a megfelelő óvintézkedéseket.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr231632004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása