HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.03.29. 13:41 zoldke

Sötétbe borult a világ - képek a Föld Órájáról

2010. március 27-én este fél 9-kor 125 országban kapcsolták le a világítást a Föld Órája alkalmából. A WWF természetvédelmi szervezet ezzel az akcióval szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy apró cselekedettel és összefogással tehetünk a klímaváltozás hatásainak enyhítéséért.

Olyan neves látványosságok borultak sötétbe, mint a római Trevi kút, a pekingi Tiltott Város, az Empire State Building New Yorkban, vagy a világ legnagyobb épülete, a dubai Burdzs Kalifa. A világ legjelentősebb gazdaságait és a legnagyobb fejlődő országait tömörítő G20 közül idén mindegyik ország a klímaakció mellé állt. Dél Afrikában pedig, ahol a FIFA Világbajnokságot is tartják, világító focimeccsel ünnepelték a Föld Óráját.

"Magyarországon 141 település csatlakozott az akcióhoz, ami nagyon nagy szám, tekintve, hogy tavaly 67 regisztrált településünk volt. Majdnem 500 intézmény, vállalat, cég, alapítvány regisztrált. A Budai Várban a WWF Magyarország első Föld Órája rendezvényén körülbelül 1000 ember volt. A fények elsötétülése után dobolás és tűzzsonglőr-bemutató következett, és annyira nyitott volt a közönség, hogy még táncoltak is. Igazi jó hangulatban tölthettük el ezt az egy órát" - mondta Balogh Alexandra, a WWF Magyarország sajtószóvivője.

folytatás és képek itt.

forrás: origo.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr391877119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása