HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.06.29. 13:48 zoldke

Nehezen valósítható meg az unió energiapoltikája

A piaci versenyelőny érdekében próbál élen járni az Európai Unió a megújuló energiahordozók felhasználásában - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Aszódi Attila, a Magyar Tudományos Akadémia Energetikai Bizottságának elnöke.

Jól hangzik, de csak egy politikai szólam az Európai Unió háromszor húszas direktívája, amelyet nem gondoltak végig alaposan - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában az MTA Energetikai Bizottságának elnöke. Aszódi Attila szerint a célkitűzés helyes, mert valóban van lehetőség arra, hogy növeljék az energiafelhasználás hatékonyságát. De abban látszik némi jó értelemben vett hátsó szándék is, hogy az EU megpróbál a megújuló energiaforrások felhasználásában a világ előtt járni. Így ugyanis versenyelőnyhöz juthat az európai ipar a világ többi régiójához képest - tette hozzá. Teljes cikk >>>

forrás: Zöldtech Magazin

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr762118504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása