HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2009.11.30. 11:49 zoldke

Sötétben éljünk?!

Jó dolog meg persze pofás szervezet az ENSZ, de gyakran előfordul, hogy egyszerűen nem tud túllépni a saját működési hibáin. Erre tökéletes példa, a múlthéten kiadott nyilatkozat, amit az ENSZ Fejlesztési Programja a UNDP tett közzé, miszerint az emberiség harmada sötétségben él, szám szerint ez cirka 1,5 milliárd embert jelent.

 

A felmérés szerint az úgynevezett „mélyszegénység” szorosan összefügg az energiaellátottsággal, ami ugye még napjainkban problémát okoz nem egy államban. Demonstráció címszó alatt legyen annyi elég, hogy Csádban és Libériában a lakosság mindegy 3%-a rendelkezik energiaforrással. Sokkoló igaz?

 

Ellenben az még sokkolóbb lenne, ha ez a szám minimalizálva lenne, hisz teljesen a nullára deklarálni nem mostanság fogják. Jelenleg is nagy fejtörést okoz az energiahordozók kérdése, az ellátottság pedig az egyik kiváltó oka a környezet rombolásának. Tehát ha ebből a cirka a 1,5 milliárd emberből csak 700 millió maradna máris nagyobb szarban lennék, mint most vagyunk. Az tény, hogy sokak élete jobb lenne, de a kérdés meddig? Amúgy csak nekem tűnt fel, hogy ez a folytonos Teréz anya szövegelés lassan katasztrófához vezet?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr371562851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása