HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.01.04. 13:31 zoldke

Kína lesz a szelek ura?

Miből lesz a cserebogár emberek! Kína egy határozott lépéssel szépen beintett a fejlett nyugati gazdaságoknak, hisz alig egy évtized alatt olyan megújuló energiabázist épített, amire nem sok példa volt eddig.

A jelenlegi felmérések szerint Kína hirtelen a világ egyik legnagyobb energiatermelője lett, ami azért is fontos, mivel a megújuló energia szektorról van szó. Pontosabban a szélenergia hasznosításáról, amire 2003-ban képtelen volt az állam. 2004-ben viszont már 764 megawatt energiát termeltek a szélerőművek, ami 2008-ra 12 ezer megawattra emelkedett. Ami viszont még ennél is sokkolóbb, hogy a 2009-es adatok szerint ez a szám tovább növekedett cirka 20 ezer megawattra. Összehasonlításképpen idehaza ez az érték alig 200 megawatt. Ezzel a lépéssel pedig Kína a 3. legnagyobb szél energiatermelő az USA és Németország mögött.

Hol van ehhez képest a mi kis országunk? Másrészről viszont érdemes elgondolkodni arról is, hogy kell ez nekünk vagy sem? Azt ugyanis sokan elfelejtik megemlíteni, hogy egy szélerőmű nem éppen a legszebb környezeti elem. Arról nem is beszélve, hogy általában nem egyedül szoktak az égbe tornyosulni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr311644834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása