HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.03.22. 14:58 zoldke

Renexpo Austria második alkalommal

A salzburgi energiavásár a megújuló energiák és az energiahatékonyság valamennyi témakörét átfogva megrendezésre 2010. november 25-27. között a salzburgi vásárcsarnokban.

Ahhoz, hogy az osztrák energiastratégia céljait és az Európai Bizottság előírásait teljesítsék, nemcsak a megújuló energiák részarányát kell növelni, hanem az energiahatékonyságot is. Ebben a témakörben nyújt információkat a Renexpo Austria. A salzburgi energiavásár a szokásos hozzáértő módon, valamennyi témakört átfogó ismeretekkel kerül megrendezésre 2010. november 25-27 között a salzburgi vásárcsarnokban.

A sikeres 2009-es első rendezvény bemutatta, hogy a megújuló energiák és energiahatékonyság témája aktuálisabb, mint valaha: 22 ország 3000 látogatója szerzett információkat a jövő energiaellátásával kapcsolatban. 112 kiállító mutatta be termékeit, újdonságait. A Renexpo Austria idén is igyekszik lefedni a megújuló energiák és az energiahatékony építés és felújítás teljes témakörét. A rendezvény kiemelt témái a bioenergia valamint az energiahatékonyság az építés és épület felújításban kiegészültek az alternatív közlekedéssel.

A Renexpo Austria 2009-es sikerére alapozva elmondható nagy az érdeklődés az idei rendezvény iránt is. Ennek megfelelően a tervek szerint a kiállítási terület nagysága 44%-kal, míg a kiállítók száma 16% fog növekedni. Mivel az esemény tavaly számos nemzetközi látogatót vonzott, így 2010-ben várhatóan a nemzetközi kiállítók aránya 33%, látogatók aránya pedig 13% lesz.

Mivel Ausztriában ilyen széles témakörben egyetlen rendezvényt sem szerveznek, így elmondható, hogy a Renexpo Austria jó úton halad afelé, hogy a jövőben Ausztria energiavására legyen.

A kiállítás keretein belül a számos látogatót vonzó közlekedési eszközök – E-roller, E-kerékpár és Sagway – mellett további látványos bemutatók várhatók. A látogatók többek között megismerkedhetnek az erdészet és kis tüzelőberendezések legújabb változataival, újításokkal is.

A nemzetköziség is tovább növekszik. 2010-ben a Renexpo Austria partnerországa az Amerikai Egyesült Államok, melynek keretében sor kerül az első osztrák-amerikai energianap megrendezésére és terveink között szerepel egy amerikai közös stand felépítése is. Emellett természetesen több ország szintén közös standdal szeretne részt venni a rendezvényen, mint pl.: Németország, Magyarország, és Svájc.

Az eseményt kísérő szakmai konferenciákon a szakma kiemelkedő szakemberei tartanak előadást a tervezett 500 konferencia résztvevő előtt az innovációkról, jövőbeli trendekről, legújabb technológiákról és a gyakorlati megvalósításról. Terveink között szerepelnek többek között: 2. Fából nyert energia konferencia az Osztrák Biomassza Szövetség társszervezésében, 2. Osztrák Hőszivattyú Fórum, 2. Osztrák Energiatanácsadó Nap, 2. Kisvízerőmű Konferencia az ESHA társszervezésében.

A magas szintű tudásközvetítés elsősorban a Renexpo Austria mellett álló erős partnerhálózatnak köszönhető. A különböző intézetek és szakmai szövetségek, mint például az Osztrák Biomassza Szövetség, a Wirtschaftskammer Salzburg és a Bundesverband WärmePumpe Austria nemcsak eszmeileg, hanem tartalmilag is hozzájárulnak a rendezvény magas színvonalához. A Renexpo Austria-t európai szinten is számos partner támogatja, többek között az Európai Biomassza Szövetség (AEBIOM) és az Európai Hőszivattyú Szövetség (EHPA). A nemzetközi rendezvény a Sustainable Energy Europe kampány része.

Niki Berlakovich miniszter asszony és Sepp Eisl tartományi tanácsos úr ismét elfogadta a védnökséget.

A Renexpo Austria 2010. november 25-27 között kerül megrendezésre a salzburgi vásárközpontban. A kiállításról, konferenciákról és kísérő programokról további információkat itt olvashatnak.

forrás: Zöldtech Magazin

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr371859648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása