HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.04.26. 14:38 zoldke

Rekordot dönt Románia szélenergiában

A spanyol Iberdrola 50 szélpark építését tervezi Romániában, ami jelen állás szerint a világ legnagyobb szélenergia-projektje lesz.

 Az Iberdrola csaknem 1 millió háztartás ellátását szeretné megoldani a 2017-ig tartó fejlesztéssel, ennek érdekében a társaság már meg is állapodott a román kormánnyal a körülbelül 1500 megawattnyi kapacitás felépítéséhez szükséges jogok megszerzésére - idézte a Bloomberg a vállalat közleményét.

A társaság kevesebb mint egy évtized alatt vált a legnagyobb, alacsony szénkibocsátással járó erőműveket építő és szélenergetikai fejlesztéseket végző nemzetközi céggé, amely tucatnyi külföldi piacon - például az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Lengyel- és Magyarországon tevékenykedik.

A társaság szerint a most bejelentett Dobrogea-projekt jelenleg a világ leginkább ambiciózus ilyen jellegű fejlesztése.

forrás: napi.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr821952738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása