HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.05.04. 14:48 zoldke

Óriási kihívások előtt áll az uniós energiapolitika - Mennyibe kerül nekünk a zöld energia?Óriási kihívások előtt áll az uniós energiapolitika - Mennyibe kerül nekünk a zöld energia?

A klímaváltozás ellen küzdő, Európai Klíma Alapítvány elnevezésű zöld szervezet szerint az Uniónak a tervezetthez képest kétszer annyit kellene költenie energiaprojektekre, ha teljesíteni kívánja a 2050-re beharangozott célokat.

Az Európai Klíma Alapítvány (ECF) április közepén jelentetett meg egy beszámolót, amelyben figyelmeztette az európai vezetőket: a jelenlegi helyzetben (összevetve az 1990-es szint óta történt változásokkal) az Unió képtelen lesz elérni a 2050-re kitűzött célt, miszerint 80 és 95 százalék közötti arányban csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását. Sokkal nagyobb befektetésekre van szükség, azaz még több pénzt kell áldozni az energetikai infrastruktúra fejlesztésére. [...] A szakértők különböző esettanulmányokat (40, 60, 80 vagy 100 %-os megújuló energiaforrási szint elérése mellett) ismertettek az értekezlet résztvevőinek. A 2010 és 2050 közötti időszakban az energetikai infrastruktúra fejlesztésre szánt évi költségeknek minimum a 43-57 milliárd euró körüli szintet, az eddigiek dupláját kellene elérniük. A kiadások csökkentésére csak 2040 után lehet számítani.Teljes cikk >>>

forrás: Zöldtech Magazin

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr601973994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása