HTML

Zöldike

Környezettudatos életmód a jövőért

Friss topikok

Linkblog

2010.05.19. 11:30 zoldke

Az üzemanyagárak emelkedésével ismét keresik a bioetanolt

Igaz, hogy a gépjárművek húsz százalékkal többet fogyasztanak bioetanolból (E85), ára azonban 30 százalékkal alacsonyabb a benzinnél, így megéri bioetanolt tankolnia annak, aki ezt megteheti.

Ahogy egyre emelkedik a hagyományos üzemanyagok ára, úgy nő az érdeklődés az alternatív megoldás iránt, igaz, hogy húsz százalékkal többet fogyaszt a gépjármű autógázból vagy bioetanolból (E85), áruk azonban mindenképpen megéri a tankolásonként realizált átlag 30 százalékos megtakarítást - állítja a Magyar Bioetanol Szövetség.

A bioetanol értékesítésére mindig is hatással volt a 95-ös benzin árának változása, a tavalyi 240 forintos árszint nem kedvezett az eladóknak, azonban az idén az egyre emelkedő árú hagyományos üzemanyagok mellett kiugró értékesítésre számít a szövetség.

Konkrét statisztikák még nincsenek, de a becslések szerint az idei év első felében a tavaly egész évben eladott mennyiség kétszeresével számolnak.

forrás: Zöldtech Magazin

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldike.blog.hu/api/trackback/id/tr312012280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása